Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Протести у Гонконгу: спецназ штурмував метро, щоб затримати протестувальників

  • 01.09.2019, 15:34
  • 547

У Гонконгу тривають сутички між протестувальниками та правоохоронцями. 31 серпня поліція застосувала сльозогінний газ, гумові кулі й водомети. Учасники протестів озброювалися пляшками з горючою сумішшю

Як повідомляє ВВС, десятки тисяч протестувальників вийшли на марш та зібралися біля урядових будівель, Законодавчої ради Гонконга та штабу китайської армії. Вони скандували «Підтримай Гонконг!» та «Борись за свободу!», передає Громадське

Навколо найважливіших споруд поліція звела огорожі та блокпости. В Адміралтейському районі протестувальники пожбурили у поліцейських «коктейлі Молотова». Аби розігнати мітингарів, поліція застосувала сльозогінний газ та водомети. Керівництво поліції офіційно підтвердило, що двоє офіцерів зробили постріли в повітря та в землю, тому що відчували загрозу життям.

Частина активістів сховалася на станції метро, але спецпідрозділи поліції взяли її штурмом, побивши людей кийками. В один із вагонів спецпризначенці пустили сльозогінний газ. За даними The Guardian, на станції «Принц Едвард» правоохоронці заарештували 40 осіб. Поліція звинувачує протестувальників у пошкодженні майна метрополітену.

«Організація протестів, вуличні зібрання ― це засадниче право народу Гонконга… Люди й надалі збиратимуться на вулицях і змусять президента Сі [Цзіньпіня] та Пекін прислухатися до голосу народу», ― сказав у коментарі ВВС затриманий Джошуа Вонг, якого відпустили на поруки.

Схожі новини