Передплата 2024 ВЗ

У в'язниці США поранили ножем вбивцю Роберта Кеннеді

Із каліфорнійської в'язниці з ножовим пораненням госпіталізували 75-річного Серхана Серхана, якого в 1969 році засудили до довічного ув'язнення за звинуваченням у вбивстві Роберта Кеннеді — молодшого брата президента Джона Кеннеді.

Як повідомляє Громадське з посиланням на ВВС, влада підтвердила, що в п'ятницю вдень у в'язниці біля Сан-Дієго чоловіка поранили ножем. Вона не назвала ім'я потерпілого, проте багато американських ЗМІ, посилаючись на джерела у правоохоронних органах, заявили, що це був Серхан Серхан.

За їхніми даними, на нього напав співкамерник. Причина конфлікту невідома.

Стан пораненого стабільний, повідомили у поліції.

За офіційною версією, палестинець Серхан Серхан стріляв у Роберта Кеннеді у ніч із 4 на 5 червня 1968 року в готелі Ambassador у Лос-Анджелесі, де сенатор від штату Нью-Йорк збирався дати прес-конференцію в ході президентської виборчої кампанії. Тоді Роберт був одним з найпопулярніших і найбільш ймовірних кандидатів у президенти США. У внутрішній політиці сенатор Кеннеді закликав до рівності білих і чорношкірих, до підтримки профспілок і бідних верств населення, а у зовнішній політиці Роберт Кеннеді виступав за мирне врегулювання війни у ​​В'єтнамі, поліпшення радянсько-американських відносин шляхом переговорів щодо ядерної зброї, а також за підтримку Ізраїлю на Близькому Сході.

4 квітня в Мемфісі (штат Теннесі) був убитий лідер руху за громадянські права чорношкірих громадян США Мартін Лютер Кінг, який підтримував Роберта Кеннеді. Це вбивство викликало масові заворушення у багатьох містах США, а також дало привід для обговорення у пресі можливості замаху на Роберта Кеннеді.

Як і вбивство його брата Джона, вбивство Роберта Кеннеді і обставини породили безліч теорій змови.

Нагадаємо, 26 жовтня 2017 року США розсекретили 3 тисячі архівних документів щодо вбивства Джона Кеннеді.

Схожі новини