Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Я готовий розблокувати дозвіл на ексгумацію загиблих поляків в Україні, - Зеленський

  • 31.08.2019, 16:13
  • 498

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий розблокувати дозвіл на ексгумацію тіл в польських похованнях в Україні, а Польща зробить крок у відповідь.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, передає Громадське.

«Я готовий розблокувати отримання руйнувань на проведення пошукових робіт в Україні, а польська сторона впорядкує українські місця пам’яті в Польщі», — сказав Зеленський.

Він також повідомив, що домовився з Дудою про відновлення і перезавантаження двосторонньої робочої групи, яка буде працювати під патронатом двох президентів, щоб «всі темні плями минулого не завадили нашим народам будувати спільне світле майбутнє».

Дуда наголосив, що для поляків дуже важливо, аби кожна людина, яка загинула, була вшанована і мала пам'ятник.

Нагадаємо, 31 серпня Зеленський прибув до Польщі, де перебуватиме з дводенним офіційним візитом.

У Варшаві вже відбулася офіційна зустріч глави української держави з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Також заплановані зустрічі Зеленського з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецкім, маршалом Сенату Станіславом Карчевським і представниками бізнесу.

1 вересня Зеленський візьме участь у меморіальних заходах у Варшаві з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни та проведе низку зустрічей з лідерами країн, які будуть брати в них участь.

Схожі новини