Передплата 2024 ВЗ

Санкції щодо РФ мають зберігатися, — президент Польщі Анджей Дуда

  • 31.08.2019, 15:33
  • 412

Санкції щодо РФ мають зберігатися, а Україна має повернути собі територіальну цілісність, як це було до 2014 року.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда за підсумками зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, передає Громадське.

«Ми вважаємо, що політика санкцій має бути продовжена. Бо це найбільш мирний спосіб змусити державу дотримуватися стандартів міжнародного права. Сьогодні ці стандарти не дотримуються», — зазначив Дуда

«Я запевнив пана президента, що він може розраховувати на мою підтримку щодо суверенітету України, я запевнив, що завжди тут моя позиція буде однозначна — Україна мусить повернути територіальну цілісність, яку мала до 2014 року. Ми називаємо речі своїми іменами. Територія України окупована. Крим, Донбас має повернутися до повного контролю України», — наголосив він.

Нагадаємо, 31 серпня Зеленський прибув до Польщі, де перебуватиме з дводенним офіційним візитом.

У Варшаві вже відбулася офіційна зустріч глави української держави з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Також заплановані зустрічі Зеленського з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецкім, маршалом Сенату Станіславом Карчевським і представниками бізнесу.

1 вересня Зеленський візьме участь у меморіальних заходах у Варшаві з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни та проведе низку зустрічей з лідерами країн, які будуть брати в них участь.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень