Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дезінформацію про повернення українських політв’язнів навмисне запустив Кремль, – Фейгін

  • 31.08.2019, 10:33
  • 1 054

Дезінформацію про повернення у Київ українських в’язнів спеціально запустив Кремль, аби зірвати процес обміну утримуваними.

Таку думку висловив російський юрист, адвокат українського політв’язня Романа Сущенка Марк Фейгін у ток-шоу «Ехо України» на телеканалі «Прямий».

«Я вважаю, що це Росія зірвала сьогодні цей обмін шляхом запуску ось цієї інформаційної провокації. Я прийшов до цього висновку. Москва. Я вважаю, що це почалося з інформації, яка пішла саме з Москви про те, що вилітає літак… Так, вона була анонімна, з такого Telegram-каналу. Це був привід для того, щоб зараз, мабуть, продовжуючи переговори, і якась ланцюжок подій в подальшому, для того щоб сказати: «Бачите, пішло все не так, пішло не туди… у вас же тут підняли весь цей «хай» з приводу того, що летять. А ми ж так не домовлялися. Ну що ж так? Причому тут ось ці прізвища і спливаючі списки?».

Я думаю, що вони спеціально це запустили для того, щоб ось це очікування … А протягом мінімум тижні взагалі називався термін, четвер-п'ятниця. Ну, називалися середа-четвер, четвер-п'ятниця. Ось так плавало — що ось-ось, до 1 вересня це станеться. Але ви ж знаєте, що найбільші очікування обманюються, коли вони масштабом перевищують можливості. Чекаєш-чекаєш — а цього не відбувається", — зазначив Фейгін.

Він підкреслив, що висловлює особисту думку і не володіє жодною ексклюзивною інформацією.

У ніч на п’ятницю, 30 серпня, новий генеральний прокурор України Руслан Рябошапка поділився в фейсбуці дописом, в якому стверджувалося, що утримувані Москвою громадяни України, серед яких полонені моряки та режисер Олег Сенцов, повертаються назад в Україну після завершення обміну полоненими з Росією. (Пізніше він зняв той свій пост.)
Офіс президента України Володимира Зеленського заперечив завершення процесу обміну утримуваними особами між Україною та Росією.
«Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», — мовиться в повідомленні в соцмережі Facebook.
Процес переговорів щодо обміну заручників триває, повідомила також речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Схожі новини