Передплата 2024 «Добра кухня»

Обмін полоненими відкладається до наступного тижня, – ЗМІ

  • 31.08.2019, 08:33
  • 359

Обмін утримуваними особами між Україною та Росією відкладається до наступного тижня.

Про це Радіо Свобода повідомили 30 серпня джерела в українських правоохоронних органах, коментуючи повідомлення чиновників, ретрансльовані в засобах інформації.

Про те, що обмін може відбутися наступного тижня, повідомив раніше український адвокат кількох громадян Росії Валентин Рибін. Він сказав, що його підзахисні все ще перебувають у СІЗО в Україні, а можливою датою обміну назвав вівторок, 3 вересня.

У ніч на п’ятницю, 30 серпня, новий генеральний прокурор України Руслан Рябошапка поділився в фейсбуці дописом, в якому стверджувалося, що утримувані Москвою громадяни України, серед яких полонені моряки та режисер Олег Сенцов, повертаються назад в Україну після завершення обміну полоненими з Росією. (Пізніше він зняв той свій пост.)

Офіс президента України Володимира Зеленського заперечив завершення процесу обміну утримуваними особами між Україною та Росією.

«Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», — мовиться в повідомленні в соцмережі Facebook.

Процес переговорів щодо обміну заручників триває, повідомила також речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Схожі новини