Передплата 2024 «Добре здоров’я»

М'ясоїдна бактерія з'їла 25% шкіри американця

  • 30.08.2019, 20:15
  • 891

Чоловік в критичному стані після контакту зі смертельними мікроорганізмами

У Флориді 50-річний Девід Іреланд потрапив до лікарні у тяжкому стані з діагнозом некротичний фасциїт

Приблизно 16−19 серпня у чоловіка почали спостерігатися подібні на грип симптоми. А вже 20 серпня він потрапив у реанімацію.

За словами лікарів, за 12 годин його тканини почали гнити. Тож пацієнта помістили під інтенсивний догляд, — пише УНІАН з посиланням Newsweek.

«На даний момент лікуванням було видалення 25% його шкіри на ділянці від щиколоток до тулуба, на його сідницях і мошонці», — розповіла дружина постраждалого Джоді Іренланд.

Вона додала, що сьогодні хірурги збираються провести колостомію, а також видалити ще більше шкіри, якщо будуть ознаки подальшого поширення інфекції. Видання пише, що Іреланд працює на Universal Studios. Він приймав ліки для контролю тиску. Препарати скорочували потік крові до рук і ніг чоловіка.

«Їх можуть ампутувати, якщо він виживе. Лікарі налаштовані оптимістично. Але певності, що він виживе, досі немає», — каже дружина пацієнта.

Некротичний фасциїт — це рідкісна хвороба, яку часто пов’язують з так званою «м'ясоїдною бактерією». Оскільки у пацієнта відмирає шкіра так, ніби щось її пожирає. Низка бактерій можуть це спричинити. Найчастіше за хворобою стоїть стрептокок групи А, стафілокок, кишкова паличка, вібріон і клострідіум. У випадку Девіда Іренланда, хвороба виникла через контакт зі стрептококом групи А.

Бактерія зазвичай користується пошкодженням шкіри для того, щоб потрапити у кров. Це може бути поріз чи подряпина, укус комара, хірургічні чи колоті рани. Теплі джерела, басейни чи природні води, такі як озера, річки й океани можуть містити в собі бактерії, які спричиняють некротичний фасциїт.

Схожі новини