Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аласанія розповів деталі про обшуки ДБР у його помешкані

  • 30.08.2019, 17:12
  • 798

Голова правління "UA:Суспільне мовлення" Зураб Аласанія повідомив що слідчі, які прийшли до його помешкання з обшуком, поводилися дуже ввічливо і спокійно

Про це Зураб Аласанія повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, передає Українська правда

«Полковник, підполковник та майор СБУ — за кадром, слідча ДБР за фортепіано, пише протокол обшуку. Що саме шукають — сказати складно, ухвалу суду мають на вилучення паперів і електронних носіїв. Забрали якісь старі копії якихось старих робочих документів, а також матеріали конференції Ради Европи по стратегічному розвитку Суспільного».

«Чи є думки про політичні корені, пов"язані зі свободою слова? І чи не пов’язано це з позовом пана Богдана до програми Схеми і до НСТУ? Не знаю… мені поки здається, ДБР демонструє м"язи…, показує новій владі, що в строю правоохоронців вони теж помітні».

Державне бюро розслідувань за оперативного супроводу Служби безпеки проводить обшуки у приміщенні ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», у помешканні голови правління «UA:Суспільне мовлення» Зураба Аласанії, а також в оселях кількох інших працівників мовника.

Зураб Аласанія наголосив: важко зрозуміти, чого хочуть співробітники ДБР. Документи, що стосуються руху фінансів, вилучаються і на НСТУ. Він додав, що підслідність ДБР — це державні компанії, а Суспільний мовник не є такою компанією.

Аласанія додав, що приховувати йому нічого і він готовий до допитів.

«Інша справа, якщо стане зрозуміло, що таким чином чиниться тиск з метою приструнити Суспільне, то мовчати ми також не станемо».

Схожі новини