Передплата 2024 «Добра кухня»

"Медведчук хворобливо ставиться до згадування свого адвокатського минулого", - Кіпіані про позов Медведчука проти книжки

  • 30.08.2019, 15:12
  • 523

Віктор Медведчук хворобливо ставиться до згадування свого адвокатського минулого у тій частині, яка стосувалась захисту українських дисидентів

Про це заявив автор книги «Справа Василя Стуса» Вахтанг Кіпіані в ефірі Еспресо.TV

«Медведчук вимагає заборонити розповсюдження цієї книги у будь-якій формі на будь-якій території. Юрисдикція українських судів тепер розповсюджуються у нас на всі країни світу, де ця книжка буде? Він хворобливо ставиться до згадування свого адвокатського минулого у тій частині, яка стосувалась захисту українських дисидентів. Його підзахисні Юрій Литвин і Василь Стус отримали максимальні вироки і обидва загинули у таборі на Уралі. Йому як адвокату і людині не хочеться цього згадувати», — пояснив письменник.

За словами Кіпіані, всі публікації, які пишуть про роль Медведчука у цих політичних процесах, піддаються судовому переслідуванню.

«Це книга на 700 сторінок. У ній зібрані всі матеріали справи від арешту до смерті Стуса у таборі. Залишається сподіватись на судову справедливість», — додав він.

Нагадаємо, 29 серпня Вахтанг Кіпіані повідомив, що Медведчук подав на нього в суд через книжку про українського політв'язня Василя Стуса.

Схожі новини