Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Порошенко втримав країну у найтяжчі часи", - Коломойський

  • 30.08.2019, 14:11
  • 577

Олігарх Ігор Коломойський зустрічався після виборів з п'ятим президентом України Петром Порошенком

Про це він розповів в інтерв'ю Цензор. НЕТ, передає Еспресо.TV

Коломойський розповів, що після президентських виборів у нього була з Порошенком одна особиста зустріч: «Ми з ним ні про що не домовлялися, нічого не тойво. Ми просто поговорили. Про життя. Шанобливо. Як він себе почуває в ролі не президента, наприклад, які у нього відчуття. Нормально. Звикає. Звичайно, скажімо, в останні роки його правління, у нас були не сильно сонячні взаємини … Але перший рік був таким, що запам'ятовується, тож більш-менш було нічого».

Також олігарх відкинув тезу про утиски з боку Порошенка: «Так він же мене не ганяв. В цьому ж і питання. Не було ж гонінь. Не було проти мене висунуто жодних звинувачень, не було підозр. Так, були фактові кримінальні справи. Нічого особистого. Це ж була передвиборча агітація. Вже ж вибори закінчилися, після цього ви бачили, щоб він щось погане сказав? Після 21 квітня?»

«Він зробив мені трохи хорошого, але це трохи — дуже цінне. Порошенко втримав країну у найтяжчі часи. Можна і потрібно говорити як, з якими жертвами, з якими помилками, можна йти в суд. Усе це на його совісті. Я не суддя. Коли ми переможемо, наші нащадки будуть пишатися нами або проклинати — всіх разом, незалежно від того, як ми конфліктували. Історики колись напишуть, хто з нас у чому мав більше рації. Але я ніколи не забуду заслуги всіх, зокрема Порошенка і його досягнення, у той небезпечний час. Був ризик, і кожен себе проявив, і поки хтось тихо сховався і гудів, чекав, чим закінчиться, хтось сміливо говорив і діяв, і ми разом захищали нашу Батьківщину. Тоді дуже небагато людей дуже багато вирішили для України. Прийдіть тепер нові, спробуйте зробити краще, адже хтось зробив головне — що в Києві, Харкові, Дніпрі зараз не проходить лінія фронту» , — розповів він.

За словами Коломойського, Порошенко — це частина історії України, наш п'ятий президент, з яким ми прожили якесь трохи щасливе, а більшою мірою нещасливе життя.

«Ми не обговорювали з Порошенком питання, пов'язані з проблемами його правління і тим, що відбувалося. Він, коли щось робив чи не робив, мав розуміти наслідки. Те, що стосується Портнова, я вважаю, там досить серйозні речі. Не знаю, може, хтось там сприймає це як жарт, але це тимчасово. Сьогодні тільки наявність Юрія Віталійовича на останньому рубежі оборони не дозволяє позовам Портнова вилитися в якісь конкретні безмежні рішення. Але скоро все зміниться», — зазначив Коломойський.

Схожі новини