Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міністром оборони призначили Андрія Загороднюка

  • 29.08.2019, 18:48
  • 1 114

Верховна Рада ІХ скликання призначила Андрія Загороднюка міністром оборони України.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 314 народних депутатів на першому засіданні першої сесії парламенту нового скликання у четвер, 29 серпня, повідомляє Укрінформ.

Відповідно до статті 114 Конституції України, міністр оборони та міністр закордонних справ призначаються Верховною Радою за поданням Президента України, інші члени Кабінету міністрів призначаються Верховною Радою за поданням Прем'єр-міністра.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 30 травня вніс до Верховної Ради VIII скликання подання про звільнення Степана Полторака з посади міністра оборони, Павла Клімкіна — з посади міністра закордонних справ та Василя Грицака — з посади голови Служби безпеки України. Проте парламент 6 червня не підтримав жодного з проектів постанов.

Верховна Рада призначила Степана Полторака міністром оборони 14 жовтня 2014 року в уряді Арсена Яценюка. У квітні 2016 року Верховна Рада призначила новий склад Кабінету міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом, у складі якого Полторак був перепризначений на посаду міністра оборони.