Передплата 2024 ВЗ

Уляна Супрун написала заяву на звільнення та дала поради новим урядовцям

  • 29.08.2019, 19:10
  • 404

Очільниця МОЗ Уляна Супрун та її заступники написали заяву про звільнення

Про це Супрун повідомила у Facebook.

«Ми разом із Павлом Ковтонюком та Олександром Лінчевським написали заяви на звільнення на ім’я нового прем’єра. Чекаємо на найближче засідання уряду, де вони будуть розглянуті. А до того, як завжди, продовжуємо виконувати свої обов’язки», — йдеться у повідомленні.

Вона також дала декілька порад для нових урядовців:

«Ніколи не переставайте досліджувати сферу, якою будете займатися. Вивчіть стан справ не з медіа чи фейсбука, а за нормативними документами та реальним станом справ. Прочитайте transition books, які підготували міністерства).

Не скасовуйте політики, які вже успішно втілюються. Перший етап трансформації системи охорони здоров’я успішно відбувся — 28 мільйонів українців обрали сімейного лікаря і 70% задоволені ним.

Не бійтеся продовжувати речі, які вже працюють та робити реальні зміни того, що не працює. На 2020 рік заплановано чимало змін у сфері охорони здоров’я, але попереду ще дуже багато роботи.

Будьте командою. Якими різними ви б не були, пам’ятайте, що вас об’єднує спільна робота та спільна відповідальність.

Кажіть одне одному правду — про стан речей, про помилки та ризики. Це зробить вашу співпрацю ефективнішою та збереже ваші сили на дійсно важливі речі. Не бійтесь складних розмов.

Вірте у свої сили. Не дозволяйте, аби вами керували. Не бійтеся бути технократами та не будьте «чиїмись ручними» міністрами. Ви відповідальні за цілі сфери життя українців і ви є носіями експертизи в уряді. Робіть рішення і добивайтеся їхнього втілення.

Пам’ятайте, що ви служите українському народу, а не президенту, голові партії чи будь-якому іншому політику.

Бажаємо успіхів новим депутатам та командам, що зайдуть у міністерства, в тому числі — у Міністерство охорони здоров'я України", — написала Уляна Супрун.

Нагадаємо, як писав «ВЗ» у четвер, 29 серпня, під час першого пленарного засідання Верховна Рада проголосувала за призначення прем’єр-міністром України Олексія Гончарука.

Схожі новини