Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Слугам народу» однаково, що Шуфрич може очолити Комітет з питань свободи слова ВР

  • 29.08.2019, 12:58
  • 536

Партія "Слуга народу" погодилася на запропоновану "Опозиційною платформою "За життя" кандидатурою Нестора Шуфрича на посаду голови Комітету з питань свободи слова, бо він є квотою опозиції.

Про це заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради народний депутат України від партії «Слуга народу» Давид Арахамія, повідомляє Укрінформ.

«Слухайте, у нас є квотний принцип, щось же треба віддавати опозиції. Вони самі делегують, це не ми кажемо, що давайте буде Шуфрич чи Рабінович, чи Медведчук. Вони кажуть, що ми бачимо таку людину. Ми можемо сказати тільки те, що ми вам віддаємо цей комітет, беріть і делегуйте. Тобто ви повинні питання про Шуфрича адресувати ОПЗЖ — це їхня квота і вони фактично делегували особу. Ми погодилися, тому що там був такий список, чесно кажучи, Шуфрич не така вже й погана людина», — сказав Арахамія.

Коментуючи репліку журналістів, що Шуфрич не сприймається медійною спільнотою як захисник свободи слова, депутат зауважив, що знає про це і «особисто цю людину теж не дуже сприймає».

«Він же хоче про свободу слова казати, давайте подивимося, як він це робитиме. Він дуже хоче, а нам однаково», — зазначив Арахамія.

Нагадаємо, 27 серпня підготовча депутатська група з-поміж новообраних народних депутатів оголосила кандидатури на посади керівників майбутніх профільних комітетів ВР IX скликання. Серед них — Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа — За життя»), якого назвали як претендента на посаду голови Комітету з питань свободи слова.

На підготовчому засіданні 28 серпня партії «Європейська солідарність» та ВО «Батьківщина» відкликали своїх представників з цього комітету. Отже, було оголошено, що до Комітету з питань свободи слова входитимуть не 7 народних депутатів, а лише 5, зокрема один представник від партії «Опозиційна платформа — За життя» і четверо — від партії «Слуга народу».

Схожі новини