Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні розпочала роботу новостворена Податкова служба

  • 29.08.2019, 11:40
  • 654

Державна податкова служба України (ДПС) розпочала свою роботу після виконання ряду заходів щодо створення відомства, серед яких держреєстрація, затвердження структури та переведення 30% працівників Державної фіскальної служби, яка перебуває в стані ліквідації, до новоствореної служби.

Про це повідомили в пресслужбі Державної фіскальної служби (ДФС) з посиланням на опубліковане на сайті Кабміну відповідне розпорядження уряду № 682-р від 21 серпня 2019 року, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, Кабмін передав Державну податкову службу функції з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

«Ми починаємо новий етап у податковій політиці нашої держави. Нова податкова служба стане надійним партнером для підприємців, який буде створювати сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні, впроваджувати нові сервіси та забезпечувати рівні права всіх платників податків. Впевнений, що спільними зусиллями ми побудуємо сервісну податкову службу європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві, якою будемо пишатися», — цитує пресслужба голови ДПС Сергія Верланова.

У ДФС підкреслили, що прийняття даного розпорядження стало можливим після виконання всіх заходів зі створення ДПС: проведення державної реєстрації, затвердження структури, штатного розпису апарату та кошторису, а також перекладу з ДФС в ДПС 30% працівників на рівні центрального апарату та територіальних органів.

Довідка

Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову і митну служби. За підсумками конкурсного відбору глави податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби з середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Андрія Антонищака. Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження та виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи із запуску в роботу Митної служби тривають.