Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У "Слузі народу" пояснили ініціативу щодо майже півтисячі змін до Конституції

  • 29.08.2019, 10:25
  • 524

Представник президента у парламенту обраний нардеп "Слуги народу" Руслан Стефанчук пояснює, що партія планує вносити зміни до Основного Закону України, але не сотнями ініціатив, як зрозуміли його попередні слова.

Про це повідомляє Українська правда.

«Мабуть, це було неправильно витрактувано. Може, це вже втома моя сказується. Коли я говорив про 465, я говорив, що нами підготовлено 465 законодавчих актів і змін до законів. Серед яких є в тому числі і зміни до Конституції. Це не 465 змін до Конституції. Це різні речі», — зазначив Стефанчук.

За його словами, змін до Конституції, які партія «Слуга народу» буде вносити в першу чергу до парламенту, близько десяти. Вони стосуються в основному передвиборчих обіцянок СН: «зменшення складу Верховної Ради до 300 осіб, наявність двох правових підстав для скасування статусу народного депутата: кнопкодавство і прогули, запровадження народу як суб’єкта законодавчої ініціативи» тощо.

Раніше Руслан Стефанчук заявив, що «Слуга народу» має 465 ініціатив щодо внесення змін до Конституції у тій чи іншій частині.

Щоб внести зміни до Конституції, Верховна Рада має підтримати їх 300 голосами народних депутатів. Згідно з результатами виборів партія «Слуга народу» сформує моно більшість у парламенту 9 скликання.

Схожі новини