Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп сумнівається у необхідності виділяти 250 млн доларів військової допомоги Україні, - ЗМІ

  • 29.08.2019, 08:58
  • 382

Адміністрація президента США Дональда Трампа затягує виділення 250 млн доларів військової допомоги Україні

Глава Білого дому попросив свою команду з національної безпеки переглянути програму фінансування, відому як Ініціатива сприяння безпеці в Україні, щоб упевнитися, що ці гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів, повідомляє ТСН з посиланням на видання Politico.

Затримки з виділенням допомоги виникли після вихідних, коли Трамп «неодноразово намагався применшити військову інтервенцію Москви в Україну» і підштовхував до повернення Росії до «Великої сімки», пише видання.

Перегляд програми допомоги Україні також відбувається на тлі широких внутрішніх дебатів у США щодо того, чи намагатися зупинити чи скоротити мільярди доларів, які спрямовуються на іноземну допомогу.

Американські законодавці на 2019-й фінансовий рік виділили Україні допомогу в галузі безпеки в розмірі 250 мільйонів доларів, включаючи гроші на зброю, навчання, техніку та розвідувальну підтримку. Зокрема, Конгрес виділив 50 мільйонів доларів на озброєння.

Тепер це фінансування ставиться під сумнів. Джерело Politico в адміністрації Трампа повідомило, що президент хоче забезпечити пріоритетність інтересів США, коли мова йде про іноземну допомогу, і вимагає запевнити, що інші країни «платять свою справедливу частку». Міністр оборони Марк Еспер та радник з національної безпеки Джон Болтон входять до складу чиновників, які переглядають фінансування безпеки в Україні.

Кошти на допомогу Україні не можуть бути витрачені, поки вони переглядаються, а поточний фінансовий рік завершується вже 30 вересня.

«Нам відомо, що (Управління з питань управління та бюджету) займається фінансуванням Ініціативи сприяння безпеці в Україні», — заявив речник Комітету з питань домогосподарств з питань домогосподарств Еван Голландер. «У нас є серйозні занепокоєння щодо заморожування цих важливих асигнуваь, і ми терміново запитуємо в адміністрації, чому вони затримують ці кошти».

Схожі новини