Передплата 2024 ВЗ

Супрун звинуватила Богатирьову у розрусі МОЗ

  • 28.08.2019, 15:55
  • 440

Екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова належним чином не виконувала свою роботу в міністерстві

Про це в Facebook повідомила глава МОЗ Уляна Супрун, зазначивши, що їй постійно розповідали про методи роботи швидкої чиновниці.

«Вона ніколи не покидала свій „комплекс кабінетів міністра“, який виглядав як палац. Зате інша частина Міністерства була в критичному стані зі старими туалетами і пошарпаними стінами. Всі повинні були стояти смирно в коридорах, коли вона проходила поруч зі своїми охоронцями. Або як у неї „професійно“ займалися закупівлями ліків і вакцин», — поділилася Супрун.

Вона підкреслила, що Богатирьова абсолютно не піклувалася про роботу Міністерства охорони здоров'я, а велика частина працівників її боялися. Власне збагачення і управління угодами в Міністерстві були її головною місією, відзначала Супрун.

«Будучи міністром охорони здоров'я вона покривала схему зі закупівель за кошти платників податків вакцин і туберкуліну у фірми свого сина. Антивакцинаторська кампанія, яка розпочалася в Україні, посилила сумніви в ефективності і безпеці вакцин і привела до істотного спаду рівня вакцинації українців», — відмічено в повідомленні.

Супрун наголосила, що повернення Богатирьової в Україні є сигналом про початок нового етапу боротьби за здоров'я і безпеку українців.

«Її послідовники і партнери нікуди навіть не виїжджали і останні роки займалися саботажем системних зміни в сфері, де вони звикли про все „домовлятися“. Сьогодні ці ж люди намагаються повернути собі цю можливість і скористатися нею сповна. Не віддати медичну сферу злодіям та вбивцям для нового політичного керівництва дуже легко, якщо вони поставлять здоров’я українців реальним пріоритетом», — підсумувала глава МОЗ.

Схожі новини