Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Слуга народу" планує реформувати Генпрокуратуру в Офіс Генпрокурора - ЗМІ

  • 28.08.2019, 09:15
  • 479

Партія “Слуга народу” планує реформувати Генеральну прокуратуру в Офіс Генпрокурора

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела, передає Еспресо.TV

У свою чергу, регіональні осередки прокуратури будуть перейменовані в офіси регіональних прокурорів, а місцеві — в окружні прокуратури. За словами співрозмовників в Офісі президента, це спричинить «чистку» всіх кадрів.

Водночас в межах реформи прокуратури планується ліквідація органів прокурорського самоврядування — Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів і Ради прокурорів, які були створені за вимогами міжнародних експертів.

КДКП і Рада прокурорів займаються кадровими питаннями, якими раніше займалися керівники Генпрокуратури або регіональних прокуратур, а також залученням прокурорів до дисциплінарної відповідальності (аж до рекомендації звільнити їх).

Також планується ліквідація військової прокуратури з її нинішніми повноваженнями. А це разом з ратифікацією Римського статуту, про намір впровадження якого вже було заявлено, може спричинити за собою закриття кримінальних справ проти Російської Федерації і породити загрозу кримінального переслідування українських військовослужбовців, вказує джерело видання.

Схожі новини