Передплата 2024 ВЗ

В Одеській психлікарні жорстоко знущаються з пацієнтів

  • 27.08.2019, 20:06
  • 582

В Одеському обласному центрі психічного здоров'я, в якому трапиласясмертельна пожежа, зафіксували кричущі порушення з боку персоналу

Відповідні дані опублікував секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Перевірку там провели співробітники департаменту реалізації національного превентивного механізму, повідомляє OBOZREVATEL

«Зокрема, у відділенні № 21 чоловіки скаржилися, що молодший медперсонал не дозволяє їм ходити в туалет вночі. Один із пацієнтів, який після перелому ноги фактично прикутий до ліжка, стверджував, що його за неохайність б'є по обличчю і залякує санітарка. При цьому немає належного догляду, через що з'явилися пролежні на тілі. А в травматології оперативне лікування йому так і не було проведено», — йдеться у звіті.

Визнали жорстоким поводженням також обмеження для пацієнтів, які перебувають на лікуванні за власною згодою.

«Вони не можуть виходити за межі відділень, день проводять в огороджених майданчиках на лавках і гумових шинах. У відділенні № 6 заходити до їдальні дозволено тільки строєм по п'ять осіб. До власних продуктів пацієнти мають доступ виключно у встановлений час (10:00 і 16:00)», — розповіли в секретаріаті омбудсмена.

Моніторингова група також зазначила, що після пожежі в закладі, у результаті якої загинули пацієнти і медсестра, вживаються заходи для забезпечення безпеки. Однак на вікнах залишаються ґрати, навіть у тих палатах, які виходять в закриті двори з високими парканами.

Відзначається, що звіт за результатами візиту буде направлений керівництву Одеської облдержадміністрації, Міністерства охорони здоров'я України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Схожі новини