Передплата 2024 ВЗ

На Рівненщині психічно хвора жінка розправилася з чоловіком

Жорстоке вбивство скоєно у селі Обарові Рівненського району. У власному домі понівеченим знайшли тіло 47-річного господаря, який працював охоронцем. Він лежав без голови та геніталій. За підозрою у вбивстві затримали його дружину Марію

Про те, що накоїла, жінка зізналася сусідам. Мовляв, відтяла благовірному голову, коли той спав. Виглядала дуже збудженою, як сама не своя. Та ні на кого не кидалася. Люди таким страшним одкровенням не повірили, все ж вирішили піти глянути, що ж там в хаті сталося. І отетеріли: в будинку справді лежав закривавлений та обезголовлений труп. Тоді й викликали поліцію.

Відомо, що Марія має психічні розлади. Та односельчани запевняють, що агресивною жінка ніколи не була. Кажуть, не раз від неї чули нарікання на чоловіка, що б’є її, знущається всяко. Однак до правоохоронців по захист Марія не зверталася. Тепер, пояснила, терпець увірвався — після того, як благовірний вкотре бігав за нею із сокирою. Тож коли він заснув, й взялася за чорну справу.

Спочатку вона душила чоловіка мотузкою та руками. Тоді стягнула бездиханне тіло з ліжка й ножем відрізала йому голову. Поклала її у мішок й викинула на смітник коло хати. Далі відтяла своїй жертві статеві органи й згодувала їх собакам…

Від страшних подробиць, які розповідають люди, волосся стає дибки. Це ж скільки злоби і ненависті мало накопичитися в душі, щоб зважитися на таке звірство! Ще Марія зізналася, що планувала повністю розчленувати труп чоловіка сокирою, та зробити це не змогла.

За словами Вадима Артюховича, виконувача обов’язків керівника слідчого відділу Рівненського районного відділу поліції, жінка напередодні таємно від благовірного відкрила рахунок у банку для дочки. Хотіла їй допомогти грошима. Та боялася, що коли батько дізнається, їй від нього добряче дістанеться — неодмінно поб’є. Той страх сковував свідомість. Ось нерви й не витримали.

— Не дружила вона з головою, — відверто каже про неї син Віктор. — Розумію, що то матір, але бачити її не хочу.

Оскільки Марія перебуває на психіатричному обліку, для визначення осудності їй призначать психіатричну експертизу. Якщо жінку визнають дієздатною, їй може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Схожі новини