Передплата 2024 ВЗ

На вікенд усі стежки ведуть до міста Лева

Два поважні британські ресурси вважають, що тут дешевший відпочинок, ніж у Парижі та Амстердамі

Відомі британські сервіси Airbnb та Post Office Travel Money склали рейтинг європейських міст, найбільш популярних серед європейців для відпочинку на вікенд. Львів — на першому місці цього рейтингу: за дешевий відпочинок, їжу, розваги, екскурсії… У десятці популярних міст — Тирана (Албанія), Катовіце (Польща), Анталія (Туреччина), Барі (Італія). Нагадаємо, це не перший рейтинг культурної столиці України як найкращого міста для подорожей, зокрема від американської телекомпанії CNN.

«Результати досліджень показують, що все більша кількість відпочивальників Великої Британії замінює таких європейських фаворитів, як Париж та Амстердам на дешевшу альтернативу. За вікенд два британці витратять у Львові в середньому 137 фунтів», — йдеться в офіційному повідомленні Airbnb. — Львів став першим містом для так званих «святкових вихідних», щоб відсвяткувати випускний чи день народження".

«Потрапляння Львова у цей рейтинг — це ще більша привабливість міста. Місто має добре сполучення з двома перевізниками до Лондона. І це вже дає додатковий бум у розвитку ділових зв’язків між двома містами», — прокоментував заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

В. о. начальниці управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник повідомила «ВЗ», що у Львові розвинені культурний, відпочинковий, ностальгійний, екстремальний, медичний і шопінг-туризм. Зокрема, найчастіше на шопінг їдуть білоруси, а тепер ще й англійці, які часто відвідують тут магазини та супермаркети.

Каже, восени цього року у Львові заплановано низка промотурів (блогери та туроператори). Туристичними потужностями Львова зацікавилися експерти з Великої Британії, Сингапуру, Китаю, Латвії, Ізраїлю, Азербайджану…

Схожі новини