Передплата 2024 «Добрий господар»

"Сенсорна кнопка у ВР не відповідає регламенту", - Слишинський розповів, що сам запросив ДБР у Раду

  • 27.08.2019, 15:54
  • 848

Заступник керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський заявив, що сенсорна кнопка для голосування нардепів у Верховній Раді не відповідає трьом статтям регламенту

Про це на брифінгу заявив Володимир Слишинський, перший заступник керівника апарату Верховної Ради, передає Українська правда

«Для того щоб запроваджувати ці норми мають бути передбачені в регламенті і розроблені спеціальні інструкції з посиланням. Тобто це має бути прописано у регламенті…»

Слишинський заявив, що СБУ і ДБР приходили до нього за поясненнями

«Вони приходили брати від мене пояснення. Їм необхідно було провести слідчі дії і я, як посадова особа, дав добро на проведення зазначення слідчих дій… Вони підійшли попросили, я на законних підставах їх допустив і написав з цього приводу письмову заяву про те, що я надаю згоду, щоб вони зайшли і оглянули все».

Крім цього він розповів про своє відсторонення від посади

«Сьогодні вночі в 23.30 було видано розпорядження про проведення щодо мене службового розслідування і відсторонення від посади на 2 місяці».

За словами Слишинського, він покликав правоохоронців 22 серпня, коли був на допиті в ДБР. Він заявив, що повідомив працівникам ДБР про те, що відбуваються «дії, спрямовані на вчинення злочину».

Посадовець додав, що спочатку йшла мова про запровадження кнопки, а не тестування, як повідомляють 27 серпня.

Також він зазначив, що всі претензії щодо запровадження сенсорної кнопки детально розписав регламентний комітет щодо законопроекту 1744.

Він розповів, що сенсорну кнопку встановили у 2008 році, а в 2012 році збіг термін гарантії системи голосування «Рада» до якої приєднали кнопку. Сенсорна кнопка має термін гарантії 10 років, тобто у 2018 році гарантія закінчилася.

За його словами, за результами тестування ще у 2013 році, було встановлено, що кнопка не гарантує безперебійної роботи і персонального голосування.

Наразі у Раді використовують систему голосування «Рада-3» її планували замінити «Радою-4», однак, за словами Слишинського, «Рада-4» — це система із сенсорною кнопкою, а не біометричною. Також вона не дозволяє виводити і працювати з документами.

Представник «Слуги народу» Руслан Стефанчук запевнив, що вони у ВР готові голосувати руками, якщо буде необхідно. Стефанчук додав, що обладнання у парламенті застаріле. За його словами, потрібна така система, яка заблокує можливість кнопкодавства.

Схожі новини