Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Візит Болтона свідчить, що США беруть участь у переговорному процесі щодо Донбасу", - експерт

  • 27.08.2019, 14:13
  • 484

Візит радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джона Болтона до України означає активізацію переговорних процесів щодо України на міжнародному рівні, а також той факт, що США все ж беруть участь у цьому процесі

Таку думку у коментарі УНН висловив політичний експерт Володимир Фесенко.

«Скорше всього, цей візит пов’язаний із переговорами про підготовку офіційного візиту Президента Зеленського до США. Це по-перше. А по-друге, після зустрічі „Великої сімки“ очевидно, що відбулася активізація переговорного процесу — готується зустріч у нормандському форматі. І думаю, що зараз можуть узгоджуватися подальші кроки щодо врегулювання конфлікту на Сході України. Тут немає простих рішень», — зауважив Фесенко.

Він нагадав, що під час візиту до Франції президент Р Ф Володимир Путін висловив ультиматум, що Донбас має отримати конституційно закріплений особливий статус. Та експерт вважає, що цей ультиматум виконуватися не буде. Тим паче, що наступні зустрічі щодо врегулювання ситуації в Україні можуть відбутися вже найближчим часом, і внести якісь конституційні зміни за цей час просто неможливо, вважає експерт.

«Тому, думаю, що ситуація активізується, переговорний процес активізується. І не йдеться про виконання ультиматумів Путіна. Скоріше йдеться про пошук нових компромісів, які б дали можливість зробити суттєвий прогрес у врегулюванні конфлікту. Яким чином це зробити? Якою має бути подальша тактика? Думаю, над цим і буде працювати Болтон — з одного боку, а Меркель — з іншого», — сказав Фесенко.

Політолог наголосив, що обговорення питання України під час зустрічі «Великої сімки» означає, що питання врегулювання ситуації на Донбасі не зняте з порядку денного, а візит Болтона свідчить, що США беруть участь у переговорному процесі.

«Хто б там що не говорив, а ситуація з Болтоном свідчить, що США у переговорному процесі», — впевнений експерт

Схожі новини