Передплата 2024 «Добра кухня»

"Реваншу не буде", - Ніцой заявила про поразку "русского міра" в Україні

  • 27.08.2019, 10:36
  • 1 033

Марш Захисників України показав, що в країні вже неможливий реванш проросійських сил. Адже тепер у неї є та сила, яка здатна зупинити його

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловила українська письменниця Лариса Ніцой, ділячись враженнями від святкування Дня Незалежності в Києві, повідомляє OBOZREVATEL

«Реваншу не буде. В Україні є сила, яка не пропустить „русскій мір“. Щоб зрозуміти це, варто було прийти-приїхати на День Незалежності до Києва і подивитися на народний військовий парад. Не всіх вбила війна. Не всі поїхали за кордон. Приказка „за одного битого двох небитих дають“ — точно про нас. Я досі оговтуюсь від осмислення побаченого і почутого. Я оговтуюся від усвідомлення сили українського народу. Ця сила не допустить реваншу. Ця сила не допустить „русскій мір“ в Україні», — написала вона.

Ніцой підкреслила, що представникам влади після офіційних урочистостей варто було приєднатися до колони, організованої народом. Адже тільки так вони змогли б побачити українську природу цієї стихії й усвідомили б її силу. Адже тільки так влада, зазначила письменниця, зрозуміла б, що остаточне рішення у будь-якому питанні завжди буде за народом. І саме він буде визначати шлях, яким рухатися.

«Так, вони можуть деякий час плисти проти цієї річки та її сили, але рано чи пізно ця стихія змусить їх плисти в одному напрямку. Як змушувала всіх. Як би я хотіла, щоб керівництво нашої країни, а також п'ята колона зрозуміли: чинити опір марно. Ви тільки витрачаєте час і свій, і наш. В кінцевому підсумку все одно буде по-нашому. Буде так, як вирішить ця сила, буде по-українськи. Ми пройшли точку неповернення. Все. Це крапка. Буде українська Україна. А від керівництва держави тільки залежить, коли вона буде», — впевнена письменниця.

Разом з тим, вона не виключила, що народу належить пережити ще безліч спроб ворогів не допустити повноцінного становлення української України. Однак в кінці вони все одно зазнають поразки.

«Але і це ми подолаємо. Щоб бути впевненим, вам потрібно було побувати на параді», — написала Ніцой.

На підтвердження своїх слів письменниця нагадала, яке гасло звучало з вуст українських Героїв на Марші Захисників — «Нам потрібна перемога!».

«Знаєте, що скандувала колона в орденах і медалях? Яка понюхала пороху, яка заглянула в очі смерті, яка вміє воювати не на словах і вже не зупиниться ні перед чим. Ця колона ветеранів скандувала: «Нам потрібна перемога! Не победа — перемога», — акцентувала увагу письменниця.

Схожі новини