Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У центрі Львова у готелі знайшли заряджений гранатомет

  • 27.08.2019, 09:54
  • 584

Біля входу у вестибюль готелю «Львів» виявили гранатомет, заряд у якому, за висновками експертів, є придатним для вибуху

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області, інформує Leopolis.news

26 серпня до Галицького відділу поліції надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що того дня, близько 02:40 поблизу входу у вестибюль готелю «Львів», що на проспекті Чорновола, 7 у Львові, виявлено предмет схожий на гранатомет.

«У ході огляду вказаного місяця події працівниками поліції вилучено подовгастий циліндричний предмет ззовні схожий на «РПГ 22 «Нетто» із бойовим зарядом усередині», — повідомили в прокуратурі.

За вказаним фактом правоохоронці внесли відомості до ЄРДР та розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 К К України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як зазначили в прокуратурі, за підсумками експертного дослідження цього гранатомета підтверджено, що наявний у ньому заряд є придатним для вибуху.

«Враховуючи те, що дії невстановленої особи, вчинені з метою порушення громадської безпеки, створювали реальну небезпеку для життя та здоров’я людей та могли завдати значної матеріальної шкоди, процесуальним керівником додатково кваліфіковано такі дії за ч.1 ст. 258 К К України (терористичний акт)», — йдеться в повідомленні.

Вирішують питання про передачу кримінального провадження за підслідністю до слідчого відділу Управління СБУ у Львівській області. Перебіг досудового розслідування перебуває на контролі Львівської місцевої прокуратури № 1.

Як ми повідомляли раніше, в ніч на 26 серпня в Києві стався вибух біля будинку на вул. Паньківського, 5, що належить ВАТ «Містобуд». Відомо, що вибух спричинив постріл з аналогічної зброї.

Схожі новини