Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кремлі заявили, що повернутися до формату G8 за запрошенням однієї країни неможливо

  • 26.08.2019, 15:32
  • 429

У Кремлі не вважають за можливе повертатися до формату "Великої вісімки" без консенсусу всіх країн G7 з цього питання

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає УНН із посиланням на ТАСС.

«Звичайно, повертатися в „сімку“ тільки на запрошення однієї з країн неможливо, тому що там всі рішення приймаються консенсусом», — заявив Пєсков.

При цьому, він заперечливо відповів на питання про те, чи вважає Москва провокацією з боку президента США Дональда Трампа його слова про повернення до формату G8 з урахуванням протиріч між країнами «сімки» з цього питання.

«Ні, не вважаємо», — сказав він.

Пєсков нагадав слова президента Р Ф Володимира Путіна про те, що для Москви повернення до формату «вісімки» не є самоціллю.

«Разом з тим, Росія не відмовлялася ні від яких форматів спілкування, але й нав'язувати свою участь нікому не збирається», — додав він.

Пєсков також зазначив, що Путін є прихильником налагодження відносин з усіма країнами G7.

«З деякими країнами „сімки“ у нас дуже позитивно розвиваються контакти. Давайте візьмемо Японію, Італію, Францію, Німеччину. Не дивлячись на певні розбіжності, які неминуче існують з цими країнами, триває і розширюється діалог на всіх рівнях, і цей діалог допомагає мінімізувати обсяг недовіри і розбіжностей, допомагає обговорювати і шукати розв'язки не в конфронтації, а в діалозі», — сказав Пєсков.

Він висловив надію, що «з часом й інші країни теж до цієї тенденції приєднаються».

Схожі новини