Передплата 2024 ВЗ

Трамп запропонував боротися з ураганами за допомогою ядерної зброї

  • 26.08.2019, 12:58
  • 528

Концепція такої боротьби з ураганами розглядалася вченими в середині ХХ століття, але від неї відмовилися

Президент США Дональд Трамп пропонував високопоставленим посадовцям сфери безпеки розглянути можливість використання ядерних бомб для боротьби з ураганами, які можуть обрушитися на США.

Про це повідомляє Axios, посилаючись на інформовані джерела, які чули приватні зауваження Трампа, передає УНІАН

Так, на одній з нарад в Білому домі, присвяченій загрозі урагану, Трамп заявив: «Я зрозумів. Я зрозумів. Чому б нам не підірвати їх? Вони починають формуватися біля берегів Африки, і тоді рухаються через Атлантику, і тут ми скинемо бомбу в центр шторму і розвіємо його. Чому ми не можемо зробити так?».

Трамп також заявив, що уряд міг би запобігти так безлічі ураганів, які раніше завдавали шкоди США.

За словами джерела, учасники наради були вражені, в залі настала тиша. Проте, хтось пообіцяв президенту, що цей варіант буде розглянуто.

Зазначається, що Трамп повертався до ідеї бомбардування ураганів і надалі, в розмові з високопоставленим посадовцем адміністрації.

Джерела повідомляють, що ця ідея Трампа, яку він озвучив в перший рік свого президентства, ніколи не опрацьовувалася на рівні офіційних процесів.

Зазначається, що автором цієї ідеї не є президент США. Концепція такої боротьби з ураганами розглядалася вченими за часів президента Ейзенхауера, в середині ХХ століття. В підсумку фахівці визнали її неефективною та небезпечною.

Схожі новини