Передплата 2024 «Добра кухня»

Гетманцев розповів про нові митні та фінансові законопроекти

  • 26.08.2019, 10:36
  • 641

Першими у митному блоці Верховна Рада розгляне законопроекти про режим спільного транзиту і про уповноваженого економічного оператора

Про це в інтерв'ю"Інтерфакс-Україна" розповів радник президента з економічних питань Данило Гетманцев, інформує «Українська правда»

Пряма мова: «Щодо митниці. Насамперед — законопроект про режим спільного транзиту і законопроект про уповноваженого економічного оператора, які очікують на друге читання. Наступне — вдосконалення митного пост-аудиту», повідомив претендент на посаду голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Також, за словами Гетманцева, одним з перших буде розглянуто внесення змін до Митного кодексу щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України.

У фінансовій сфері серед перших парламентський комітет подасть на розгляд Верховної Ради у другому читанні законопроект про так званий «спліт».

Пряма мова: «Деякі його ухвалення не хочуть, але ми все одно його підтримаємо. І не тому що Міжнародний валютний фонд згоден, це вторинне. Тому що діяльність комісії фінансових послуг абсолютно не ефективна. Це визнають усі».

Гетманцев додав, що у питанні «спліта» запропонована реформа «нам здається дуже вдалим варіантом»: «Ми наполягаємо на реформуванні органу, який не регулює, а робить вигляд, що регулює дуже важливі для країни відносини».

Схожі новини