Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд звільнив від покарання двох нападників на ромський табір у Львові

  • 25.08.2019, 18:13
  • 586

Пустомитівський районний суд Львівщини визнав винним у хуліганстві двох старшокласників, які торік напали на ромський табір у Львові.

Однак суд звільнив їх від відбування покарання (по 4,5 роки тюрми) та призначив по 1,5 роки умовно. Про це пише ZAXID.NET.

14 людей у червні 2018 року напали на ромський табір у лісосмузі поблизу вул. Трускавецької, що на околиці Львова. Унаслідок нападу одна людина загинула, а ще троє постраждали.

Суд встановив, що учасники угрупування готували до нападу у гаражному кооперативі на вул. Трускавецькій. За день до нападу, який відбувся 24 червня, вони приготували дерев’яні палиці, ножі, металеві труби, ланцюги та молоток. Також вони взяли маски, щоб приховати свої обличчя. Частина членів угрупування нападали на ромський табір, а інші залишались на підступах до табору, щоб повідомити про наближення людей.

У серпні 2019 року Пустомитівський райсуд Львівщини закінчив розглядати справу щодо двох із 14 нападників — Андрія І. та Юрія Г, які навчаються у 11 класі ліцею ім. Івана Пулюя. У судовому вироку вказано, що один з хлопців безпосередньо руйнував ромський табір металевою трубою та «виганяли ромів з займаної території», а інший «стояв на шухері». Їх звинувачували у хуліганстві із застосуванням зброї, що карається позбавленням волі від 3 до 7 років. Андрій І. та Юрій Г. уклали угоду про визнання винуватості з прокурором.

Відтак суддя Пустомитівського райсуду Львівщини Євген Данилів визнав Андрія І. та Юрія Г. винними у хуліганстві та призначив покарання у вигляді 4,5 років тюрми кожному, однак суддя звільнив їх від відбування цього покарання, призначивши по 1,5 роки умовно. Протягом цього часу вони мають періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Справу про інших 12 нападників, троє з яких обвинувачуються в умисному вбивстві, продовжують розглядати у суді.

Схожі новини