Передплата 2024 ВЗ

Британія та Канада виступають проти повернення Росії до G7

  • 25.08.2019, 10:57
  • 496

Росію не можна повертати до складу G7 до того часу, поки вона не припинить агресію проти України.

Як повідомили у офісі глави уряду Канади, про це йшлося під час зустрічі прем’єр-міністрів Канади Джастіна Трюдо та Великобританії Бориса Джонсона, передає Укрінформ.

«Прем'єр-міністри обговорили відносини із Росією та погодилися, що РФ не варто повертати до G7, поки вона не припинить агресію проти України», — розповіли у Трюдо

Серед інших міжнародних тем, обговорених Трюдо та Джонсоном, була Венесуела, напруження у Перській затоці та ситуація в Кашмірі. «Щодо Гонконгу, то вони обидва наголосили на важливості свободи слова та зібрань», — зазначили у офісі глави уряду Канади.

Окрім цього, під час розмови йшлося також про відносини між Канадою й Об’єднаним королівством після виходу Великобританії зі складу ЄС. «Обговорюючи Брекзіт та майбутнє торгівлі між Канадою та Великобританією, прем’єр-міністри Трюдо та Джонсон підтвердили свій інтерес до забезпечення того, аби громадяни й підприємці Канади й Об’єднаного королівства й надалі отримували вигоду та процвітали від глибоких та продуктивних торговельних відносин. Вони домовилися про скору зустріч торговельних представників для роботи над досягненням цього результату», — запевнили у Трюдо.

Зазначимо, що зустріч Трюдо та Джонсона пройшла у рамках саміту лідерів країн Великої сімки, що триває цими днями у французькому Біаріцці.

Схожі новини