Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко назвав «формулу» незалежності України

  • 25.08.2019, 08:58
  • 828

Формула незалежності України - це армія, мова і віра, хоча це ще не все, і потрібна сильна економіка і верховенство права.

Про це під час урочистостей на честь Дня Незалежності заявив п'ятий президент України Петро Порошенко, передає телеканал «Прямий».

«Під дулами російських автоматів ніяких політичних процесів на окупованому Донбасі не буде. Ми знаємо і ми не допустимо. Ми твердо переконані, що відповідь на це є рішення Ради безпеки по запровадженню миротворчого контингенту на всій окупованій території, включно з неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону. Шановні друзі, шановні однодумці, шановні українці, які дивляться нас зараз по телебаченню! Днями в інтерв’ю мене запитали: а яку я формулу бачу як формулу незалежності України? Цю формулу, здається, всі вже знають. Знають як „дважды два — четыре“. Формула є армія, формула є мова, формула є віра», — сказав Порошенко.

Він зауважив, що це ще не все, і потрібна сильна економіка і верховенство права.

«Але армія, мова і віра — це фундамент, який ми з вами збудували. І в дуже бажання розхитати його. Армія — ігнорувати і скоротити фінансування, скасувати реформу харчування, скасувати кошти на озброєння, скоротити чисельність? Друзі, армія є основою нашого суверенітету. Ми будемо захищати армію, народ буде захищати армію», — додав Порошенко.

Схожі новини