Передплата 2024 «Добрий господар»

Мережа ломбардів і політтехнології: що приховує лідер "Слуги народу"?

Сім'я лідера партії "Слуга народу" і ймовірного спікера ВР Дмитра Разумкова володіє мережею ломбардів та компанією, яка надає політичні консультації.

Про це повідомляє obozrevatel.

Прийшовши до влади, Разумков, як і багато інших однопартійців, не захотів подавати декларацію. Однак його майно в своєму матеріалі підрахував «Центр журналістських розслідувань» (ЦЖР).

Там зазначено, що Разумков був власником і директором «Української політконсалтингової групи» (УПГ). Це фірма, під крилом якої він працював як політтехнолог. Згідно з даними Єдиного державного реєстру, компанія була зареєстрована 31 липня 2015 року.

«Крім нього, керуючими партнерами компанії були Неллі Яковлєва та Василь Мокан. А ось дружина Разумкова Юлія Чайка увійшла до засновників ТОВ тільки в червні 2019 року — Дмитро переписав на неї свою частку», — йдеться в тексті.

Замість Разумкова компанію очолив Дмитро Тележинський. Також йому дісталися частки Мокана і Яковлєвої, які стали нардепами від «Слуги народу». У серпні 2019 року вони вийшли зі складу засновників УПГ.

Про Дмитра Тележинського, як пишуть у матеріалі, відомо, що разом із дружиною Разумкова він керує ще однією компанією під назвою «Інтерінвест XXI століття». Її профіль — консультування з питань комерційної діяльності.

«Інтерінвест XXI століття» Разумков придбав у 2015 році. І тоді ж Юлія Чайка стала власницею ТОВ «Бізнесінвестгруп», із таким же видом діяльності.

Як з'ясували в «Центрі журналістських розслідувань», «Інтерінвест XXI століття» і «Бізнесінвестгруп» заснували третю фірму — «Повне товариство Ломбард Про100Кредит ТОВ «Інтерінвест XXI століття і компанія».

Один із ломбардів сім'ї Разумкова. Фото: investigator.org.ua
Один із ломбардів сім'ї Разумкова. Фото: investigator.org.ua

Словом, це мережа ломбардів «Про100Кредит», яка складається, як повідомляє її сайт, із семи відділень: п'ять ломбардів у Києві й два в Черкасах… Кореспонденти Центру журналістських розслідувань проїхали за адресами київських ломбардів «Про100Кредит». Вони розташовані в спальних районах, виглядають непомітно, за однією з адрес — вивіска ломбарду з іншою назвою. Але факт залишається фактом: дружина Дмитра Разумкова, а донедавна і він сам, через дві належні їй фірми, є власниками мережі ломбардів", — підсумовують у матеріалі.

Дані про власників ломбарду. Фото: pro100credit.com.ua
Дані про власників ломбарду. Фото: pro100credit.com.ua

Схожі новини