Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Звинувачений у держзраді Вишинський відмовився писати заяву на обмін,– адвокат

  • 23.08.2019, 15:58
  • 534

Головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського немає у списках на можливий обмін утримуваними особами з Росією, тому що він про такий обмін не просив і не визнає свою вину справі про державну зраду.

Про це заявив адвокат Вишинського Андрій Доманський, передає Українська правда.

«Заяв про якийсь там обмін він не писав. Бажань про обмін не висловлював. До нього зверталися українські політики, зокрема омбудсмен Денісова, з проханням написати такі заяви. На що було відмовлено. Це питання йому задавалося кілька разів. Але він не є річчю, яку можна на щось міняти. Він є людиною, громадянином, у якого є права… Тому казати про це як про обмінний фонд і як річ — перепрошую — він жива людина, яку ще судом не визнано, що він у чомусь винний. Він не визнає свою провину і розуміє, що його затримали з єдиною метою — здійснити оцей так званий обмін», — зазначив Доманський.

За його словами, Вишинський відмовляється писати заяви про обмін, бо таким чином йому доведеться визнавати провину, а він її не визнає.

Доманський переконує, що визнання провини дуже чекає Генпрокуратура і правоохоронці, які «бояться розголосу про те, як проводилося слідство і все інше», адже там було багато «порушень закону».

Він також додав, що якщо якісь перемовини про обмін останнім часом і велися, то він про них не знає, бо сторону захисту «жодним чином ніколи у цей процес не включали».

Доманський також відзначив, що одна справа говорити про обмін осіб, які мають вироки, і зовсім інша — про людину, щодо якої ще триває судовий розгляд.

Наразі він продовжує займатися захистом Вишинського у суді.

Нагадаємо, 19 липня суд залишив під вартою керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, обвинуваченого у державній зраді.

Схожі новини