Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Аваков запропонував продати вилучені в Україні наркотики в Росію

  • 23.08.2019, 14:33
  • 894

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пожартував, що було б непогано позбутися вилучених правоохоронцями наркотичних засобів і запропонував міністру фінансів Оксані Маркаровій продати їх в Росію.

Про це повідомляє Українська правда.

Голова Національної поліції Сергій Князєв звітував про роботу правоохоронців і наводив у приклад статистику скоєння злочинів з початку року та за останні 5 років.

За словами Князєва, статистика свідчить про підвищення продуктивності правоохоронців. Він відзначив роботу департаменту з протидії наркозлочинам.

Пряма мова Князєва: «З початку року вилучено понад 5 тон наркотичного зілля. З яких майже тонна героїну, 657 кг — кокаїну».

Після цього Князєва перебив Аваков і звернувся до Маркарової: «Я звертаюся до міністра фінансів, купіть у нас, будь ласка, все це. Нам дуже потрібні ці гроші. Прийміть закон відповідний. Я вам хоч оптом віддам. Я вас дуже прошу. Відправте в Росію, вони там торгують літаками МЗС».

Маркарова у відповідь посміхнулась і сказала, що це смішно, але «без змін до законодавства це неможливо».

Потім Аваков вибачився перед Князєвим і той далі продовжив звітувати.

Нагадаємо, Українським правоохоронцям доводиться знищувати наркотики.

Торік аргентинські ЗМІ повідомили про виявлення на території російського посольства в Буенос-Айресі 12 валіз з кокаїном загальною вагою у 389 кілограмам. Вартість партії оцінили в 50 млн євро.

Під час розслідування співробітники спецслужб замінили кокаїн на борошно і оснастили валізи GPS-датчиками, після чого в грудні 2017 року їх відправили до Росії.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що вантаж із наркотиками належав співробітникові технічного складу посольства Росії в Буенос-Айресі, який на той час завершив відрядження. Його ім'я не називали.

За даними «Інтерфакс», це ймовірний організатор контрабанди кокаїну Андрій Ковальчук, який на даний момент живе в Берліні і який був технічним співробітником посольства РФ в Аргентині. Його заарештували заочно.

РосЗМІ повідомляли, що Ковальчук міг займатись безпекою МЗС РФ.

Також до кокаїнової справи може бути причетний борт льотного загону «Росія».

Схожі новини