Передплата 2024 «Добра кухня»

У «Нафтогазі» розповіли, хто може купити на зиму газ за літньою ціною

  • 23.08.2019, 13:33
  • 1 199

Компанія «Нафтогаз України» пропонує побутовим споживачам, які мають кошти, купити собі газ на зиму вже зараз, наперед, за нижчими літніми цінами.

Про це розповів виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко в ефірі Радіо Свобода.

«Є люди, які можуть заплатити за газ без субсидії. Вони теж є громадянами України, споживачами, їхні інтереси теж важливі для „Нафтогазу“ і для країни. Тому для таких споживачів був запропонований продукт, коли вони сплачують за поточною ціною, і таким чином взимку в них буде газ, який вони купили за літньою, більш низькою ціною. Як кажуть в Україні, запас кишені не пропалить, тобто це щось таке, що людям має бути зрозуміло як вигідна пропозиція», — сказав він в ефірі передачі «Ваша свобода».

Ті, хто не має фінансових можливостей скористатися програмою «Газовий запас», як і раніше, будуть отримувати субсидії, додав Вітренко.

«Так, ми не очікуємо якусь значну суму, особливо враховуючи, що ці гроші йдуть не напряму, а через облгаззбути, і ще питання, наскільки облгаззбути ці гроші заплатять „Нафтогазові“, але в будь-якому разі інтереси споживачів важливі самі по собі. Якщо, наприклад, „Нафтогаз“ може зробити щось, щоб принаймні в певної категорії споживачів була можливість зараз купити газ дешевше, був якийсь вибір, „Нафтогаз“ має це робити, оскільки нафтогазова компанія має працювати в інтересах споживачів. А споживачі — це і люди, які отримують субсидії, і люди, які субсидію не отримують і можуть заплатити наперед за нижчою ціною», — розповів Вітренко.

Нагадаємо, 21 серпня, «Нафтогаз України» повідомив про запуск нового продукту для побутових споживачів «Газовий запас» у рамках програми «Твоя енергонезалежність»: побутові споживачі зможуть придбати газ у вересні за низькою літньою ціною і використати його протягом опалювального сезону.

«Ціна газу для населення за минулі п’ять місяців знизилася на 25%. Зараз вона нижча, ніж рік тому. Є ризик, що взимку газ подорожчає, бо на нього збільшується попит. На це вказують і поточні біржові прогнози. Багато наших комерційних клієнтів вже зафіксували свої витрати на газ, передплативши бажані обсяги. Тепер така можливість є і в побутових споживачів. Такий продукт існує на багатьох розвинених ринках», — сказав голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

За цією схемою побутовий споживач зможе закупити на цих умовах до 25 тис. куб. м газу. Цей обсяг, кажуть у «Нафтогазі», є достатнім для забезпечення потреб домогосподарства протягом усієї зими. Скористатися пропозицією можна буде до 25 вересня. Відпускна ціна «Нафтогазу» газопостачальним підприємствам (газзбутам) у рамках цього продукту складає 4874,42 грн за тис. куб. м (без ПДВ та вартості транспортування і розподілу).

Схожі новини