Передплата 2024 «Добрий господар»

Прямі переговори з Путіним - це стиль Зеленського, він бере на себе цей ризик, - Зеркаль

  • 23.08.2019, 10:58
  • 480

Прямі переговори президентів України та Росії - Володимира Зеленського та Володимира Путіна - є новим підходом глави Української держави до вирішення конфлікту, вважає заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

«Мені здається, що це стиль нового президента. Він вважає, що в цьому є сенс. Він бере на себе ризик. Я поважаю людей, які беруть на себе ризик», — сказала вона в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», відповідаючи на запитання про ризики, пов'язані з прямими переговорами Зеленського з президентом РФ.

Зеркаль також визнала, що перебуваючи в ситуації конфлікту з РФ уже понад п'ять років, Україні необхідно пробувати нові підходи до його вирішення.

«Я не виключаю, що новий чи інший підхід може дати якусь реакцію. Завжди якісь несподівані рухи несуть і ризик, і можливість. Тут уже питання в тому, як ти зважуєш цей ризик, наскільки він виправданий чи ні. Але якщо не змінювати поведінку, не давати створювати креативних ідей, не підходити інноваційно до типових подій, то ти не отримаєш жодного шансу на інший результат», — пояснила дипломат.

Схожі новини