Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Депутат «Слуги народу» склав мандат: замість нього в Раду зайде "кварталівка"

  • 22.08.2019, 19:27
  • 715

Обраний народним депутатом за списком "Слуги народу", а раніше голова адвокатського об’єднання Hillmont Partners Андрій Лисюк відмовився від депутатського мандату.

Мандат Лисюка (№ 69 у списку) перейде директорці із цифрових продуктів «95 Кварталу» Олені Хоменко (№ 129), повідомила прес-служба ЦВК.

Сам Лисюк у коментарі Українські правді пояснив, що склав мандат, тому що наразі перебуває на військовій службі на Київщині і переконаний, що так принесе більше користі країні. Однак він відмовився повідомити, яку посаду наразі займає.

«Я перебуваю на військовій службі, і було прийнято рішення, що я більше користі принесу займаючи цю посаду. Якщо так турбуватиме виборців це питання (яку посаду займає — ред.), думаю, що якимось чином це прокоментую. А поки я не маю повноважень це коментувати», — зазначив він.

Лисюк уточнив, що коли вирішив іти по списку «Слуги народу», то на військовій службі не перебував, а відновився там уже під час передвиборчої кампанії.

Він додав, що своє рішення складати мандат обговорював з керівництвом партії, і там його позицію зрозуміли і підтримали.

За словами Лисюка, він не їздив на навчання нардепів до Трускавця, але всі матеріали отримав і опрацював самостійно і був готовий «вступити і гідно працювати у Верховній Раді». Надалі він планує співпрацювати з командою Зеленського «щодо правоохоронної системи і армії».

На запитання, чому він не спробував стати нардепом, адже мандат можна скласти будь-якої миті, Лисюк пояснив, що він «чоловік і не звик до сентиментальностей». Він також висловив сподівання, що на його місце прийде достойна людина.

Також повідомляться, що ЦВК на засіданні 22 серпня прийняла рішення про видачу нардепам, які складуть присягу, відповідних посвідчень та нагрудних знаків на урочистому засіданні Верховної Ради 29 серпня.

Схожі новини