Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мер Гдині відвідав український ресторан у Польщі на знак солідарності після українофобського скандалу

  • 22.08.2019, 17:40
  • 793

Міський голова Гдині Войцех Щурек назвав ганебним ксенофобське оголошення польського ресторану про вакансію і "нуль українців".

Про це «112 Україна» з посиланням повідомляє видання Onet.pl.

На знак солідарності з українцями мер разом із сенатором Славоміром Рибицьким відвідав місцевий ресторан, власником якого є українець.

«Це ганебні слова. Вони не мають права звучати в нашому публічному просторі й, зокрема, в такому відкритому і сучасному місті, як Гдиня. Ми дуже тішимося, що до Гдині прибуває також багато молодих українців, які важко працюють. Будь-які прояви ненависті, расизму, ксенофобії держава має жорстко переслідувати. Ми знаємо з минулого, як закінчується толерантність до такої поведінки та ставлення», — заявив Щурек.

Нагадаємо, у Польщі ресторан в оголошенні про вакансію вказав, що не бажає наймати українців на роботу, що викликало обурення в суспільстві, а також серед польських правозахисників, які мають намір заявити до прокуратури з цього приводу. В оголошенні написано, що заклад шукає кухарів, але з позначкою: «Нуль українців чи інших подібних».

Схожі новини