Передплата 2024 «Добра кухня»

Лідери G7 обговорять на саміті безпеку в Україні

  • 22.08.2019, 17:10
  • 675

Лідери «Групи семи» (G7) на саміті у французькому місті Біарріц обговорять безпекову ситуацію в Україні, а також виклики міжнародній політиці відносно деяких інших країн та регіонів світу.

Про це розповіли у європейських дипломатичних колах, передає Укрінформ.

Зокрема, питання зовнішньої і безпекової політики лідери G7 обговорять першим у день відкриття зустрічі високого рівня у суботу, 24 серпня, у форматі робочої вечері та продовжать дискусії у неділю зранку.

Глави держав та урядів «Групи семи» обміняються думками з метою опрацювання спільної позиції з актуальних викликів міжнародної політики відносно Ірану, України, Лівії, Сирії, Близького Сходу загалом, а також щодо КНДР та Венесуели.

При цьому, як зазначається, особлива увага буде приділена Ірану, який оголосив про обмеження зі свого боку виконання угоди про ядерну програму.

Серед інших питань на саміті буде приділена увага глобальній економіці, економічному зростанню та торгівлі, боротьбі з нерівністю та розширенню прав і можливостей жінок, партнерству з Африкою, кліматичним змінам та океанам, а також цифровій трансформації.

Нагадаємо, Франція, яка нині головує у «Групі семи», проводить саміт 24−26 серпня у місті Біарріц, що на південному заході країни.

Схожі новини