Передплата 2024 ВЗ

ЄС виступив проти безумовного повернення РФ до G8, - ЗМІ

  • 22.08.2019, 16:28
  • 453

Європейський Союз виступає проти будь-якого безумовного запрошення Росії приєднатися до переговорів світових лідерів G7.

Про це заявив високопоставлений чиновник ЄС, коментуючи ідею, висловлену президентом США Дональдом Трампом, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство Reuters.

Семеро лідерів промислово розвинених країн світу повинні зустрітися у французькому місті Біарріц цими вихідними. Росію вигнали з групи, яка раніше називалась G8, в 2014 році після анексії українського Криму і підтримки сепаратистів на Донбасі.

Посадовець ЄС, спілкуючись на умовах анонімності напередодні саміту G7, заявив, що причини виключення Москви з групи «залишаються в силі».

Він зазначив, що будь-яка безумовна пропозиція про повернення РФ буде «контрпродуктивною» і вважатиметься «ознакою слабкості».

У вівторок президент США заявив, що він би підтримав повернення Росії до групи країн з найбільш розвиненою економікою, якби була висловлена така пропозиція.

Німеччина, Франція і Велика Британія відкинули пропозицію президента США Дональда Трампа про повернення Росії до країн G8

Схожі новини