Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні 128 адміністративних послуг вже надаються в електронному вигляді

  • 21.08.2019, 17:40
  • 473

Політика Уряду щодо дерегуляції, змін у державному управлінні і переведення адміністративних послуг, що надає держава, в онлайн-режим дозволила довести кількість е-послуг до 128.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Урядовий портал.

Сьогодні, 21 серпня, Глава Уряду під час засідання Кабінету Міністрів України представив поточний стан справ в економіці, соціальній сфері, сегменті освіти, медицини, оборони і окреслив основні пріоритети, які потрібно продовжити далі.

Як наголосив Володимир Гройсман, сьогодні спектр е-послуг дозволяє оформити пакет документів для новонародженої дитини, включаючи фінансову допомогу від держави, започаткувати бізнес — як у форматі ФОП, так і ТОВ, отримати субсидію і навіть подати заявку на призначення пенсії.

Важливо, що всі ці послуги доступні і для людей, які не мають можливостей оформляти документи он-лайн. Для них працює мережа центрів надання адміністративних послуг. На сьогодні кількість таких центрів наближається до 800 по всій країні. З них велика частина відкрита в центрах об’єднаних територіальних громад.

«Коли говорять про країну в смартфоні, то вже сьогодні у цьому смартфоні є 128 різних електронних послуг. Очевидно, що ця система буде потребувати вдосконалення. Я за те, аби бюрократії було менше, аби максимально звузити вимоги до громадянина», — зазначив Володимир Гройсман.

Схожі новини