Передплата 2024 ВЗ

Гройсман розповів, якою має бути ціна на газ взимку

  • 21.08.2019, 14:15
  • 547

Газ для населення взимку може продаватися за серпневими цінами, оскільки саме за цими цінами відбувається закачування блакитного палива до сховищ.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, присвяченому звіту про основні показники розвитку України за останні три роки, повідомляє Укрінформ.

«Нам вдалося змусити Нафтогаз знизити ціну на газ на 25% з травня — виходячи зі світових цін. Маю надію, що наступний опалювальний сезон не буде пов'язаний із підвищенням цін для населення. Ціни станом на серпень є прийнятними і можуть бути використані у наступний опалювальний сезон, оскільки газ закачаний за цінами, що сягнули практично мінімуму», — сказав Гройсман.

Разом з тим, за його словами, Україна 1363 дні живе без прямих поставок газу з боку Росії, використовуючи переважно європейські джерела поставки ресурсу та поступово збільшуючи власний видобуток.

Гройсман окремо звернув увагу, що за час відсутності поставок газу з боку Росії наша держава забезпечила стабільний транзит палива до європейських споживачів.

«Зрозуміло, що потрібно забезпечити повноцінну роботу газотранспортної системи, але також дуже важливо, щоб були реалізовані можливості з видобутку газу», — зазначив Гройсман.

Голова уряду також нагадав, що в Україні започатковано роботу Фонду енергоефективності, який є додатковим інструментом реалізації політики енергозаощадження та зменшення споживання газу.

Схожі новини