Передплата 2024 ВЗ

«Не обробляємо воду озоном, ультрафіолетом чи хлором»

Якість, природність, інноваційність виробництва води «Моршинської» забезпечують професіонали IDS Borjomi Ukraine

Керівництво заводу мінеральної води «Моршинської» вкотре запросило в гості журналістів, щоб показати весь процес «народження» екологічно чистої води, а ще поділитися планами на майбутнє. Якість, природність, інноваційність виробництва забезпечують професіонали компанії IDS Borjomi Ukraine.

Каптаж - водозбірна установка, що забирає воду з-під землі
Каптаж - водозбірна установка, що забирає воду з-під землі

«Моршинська» є джерельною водою і однією із найцінніших серед природних вод. Розливають її на одному з найсучасніших в Україні підприємств — Моршинському заводі мінеральних вод «ОСКАР». Вода родом з Прикарпаття за своїми якісними показниками та завдяки високотехнологічному виробництву не проходить додаткової обробки й потрапляє до споживачів у своєму первозданному вигляді: без жодних змін мінерального складу та фізичної структури.

Як сказала директорка з якості Моршинського заводу мінеральних вод «ОСКАР» Наталія Пилипів, воду не обробляють озоном, ультрафіолетом чи хлором. Це заборонено директивами ЄС. Каже, спочатку вода проходить піщані фільтри, які виключають механічні включення, потім її розливають. Усі машини розливу мають HEPA-фільтри, через які подається стерильне повітря. Управління процесом розливу «Моршинської» відбувається автоматично, тобто без втручання людських рук. Це дозволяє уникати мікробіологічних ризиків. За її словами, від отримання з джерела до розливу, проходить декілька годин. Тільки за таких умов вода не матиме додаткового мікробіологічного забруднення і може зберігатися у пляшці упродовж року.

Процес збору води з джерел, розлив та мікробіологічні показники контролює власна лабораторія заводу. Відтак хімічний склад води завжди залишається стабільним і його забезпечує сама природа. Компанія жодним чином на нього не впливає. Кваліфіковані спеціалісти лабораторії аналізують проби води, що зібрані на каптажах, а також на стадії водопідготовки, перед процесом розливу та після нього.

Система управління безпечністю харчової продукції на виробництві «ОСКАР» відповідає стандарту FSSC:22 000. Нагадаємо, що з минулого року вода «Моршинська» представлена в меню в мережі McDonald's, що свідчить про високу якість продукту, адже у McDonald's є внутрішня система контролю якості (яка включає всі міжнародні стандарти), і безпеки продукції та інгредієнтів, які виготовляються партнерами для ресторанів мережі.

Фото пресслужби заводу

Схожі новини