Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Голос" відмовився від посади віце-спікера у новій Раді

  • 20.08.2019, 17:18
  • 512

Партія "Голос" відмовилася від посади заступника голови Верховної Ради України

Про це повідомив заступник глави політсили Ярослав Юрчишин. «Так, це відповідає дійсності», — сказав він, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, посаду віце-спікера «має переважно церемоніальні позиції», тому в даному випадку партію цікавить не політична посада, а професійні посади.

Юрчишин зазначив, що якби «Голосу» пропонували позицію першого віце-спікера Ради, яка має не тільки політичні, але й управлінські функції, то «за таку посаду можна було б поборотися». «Гідні кандидатури у нас є», — сказав він.

У свою чергу, обраний народним депутатом України, глава партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що на посаду спікера парламенту буде запропонований він, а на пост першого віце-спікера — представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук. При цьому він допускає, що Стефанчук може бути на двох посадах одночасно.

«Але давайте почекаємо, і за голову Верховної Ради, і за першого заступника голови Верховної Ради буде голосувати зал парламенту», — сказав він.

У той же час Разумков додав, що партія запропонувала посаду віце-спікера Верховної Ради колегам по парламенту, «іншим політичним силам, які не входять до більшості».

Схожі новини