Передплата 2024 «Добрий господар»

Суддя Окружного адмінсуду Києва Вовк склав повноваження

  • 20.08.2019, 16:11
  • 557

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк склав повноваження

Про це він сказав на засіданні Вищої ради правосуддя, передає the Бабель

«Я за власним бажанням зняв з себе повноваження голови суду», — заявив він. Вовк стверджує, що добровільно склав повноваження голови суду з 1 серпня.

Новий голова ОАСК поки не обрано. Виконуючим обов'язки голови суду призначено Володимира Келеберду. Вовк також зазначив, що пішов у відпустку після складання повноважень.

Він заперечує всі пред'явлені йому підозри у винесенні незаконних рішень і втручанні в роботу держорганів. Вовк також вважає, що оприлюднені правоохоронцями матеріали «прослушки» його кабінету є змонтованими. «Моя позиція — записи не відповідають дійсності», — заявив він.

Суддя вважає, що замовником його кримінального переслідування є колишній президент Петро Порошенко, який нібито мститься йому за рішення про незаконність націоналізації «Приватбанку».

У ході засідання виступила прокурорка Генеральної прокуратури Юлія Малашич, яка заявила, що суддя Окружного адмінсуду Андрій Федорчук дав свідчення проти Вовка. «Він [Федорчук] без будь-яких експертиз впізнав свій голос на записах», — підкреслила Малашич.

За її словами, Федорчук розповів, що Вовк в робочий час викликав його до свого кабінету і в нецензурній формі вичитував за винесені ним судові рішення. Глава Окружного адмінсуду був нібито незадоволений тим, що суддя Федорчук оперативно за місяць розглянув справу, а не затягував процес.

Крім втручання Вовка в правосуддя, на думку прокуратури, своїми діями він паралізував роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) і піддав загрозі реалізацію судової реформи.

Схожі новини