Передплата 2024 ВЗ

"Увесь світ - до Львова!"

На День Незалежності до міста Лева збираються сто тисяч туристів

Святкування Дня Незалежності — піковий туристичний період у Львові, поряд із Днем міста, травневими вакаціями, Різдвом і Великоднем. Цього року у місті Лева на вихідні 23−26 серпня очікують близько ста тисяч гостей. Це стільки ж, як торік і позаторік (2016 року приїхали понад двісті тисяч). Про це повідомила «ВЗ» в. о. начальниці управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник.

Цьогоріч на державне свято вихідних буде аж чотири. За станом на середу, 22 серпня, заброньовано 85% номерів у готелях міста та 75% - у хостелах. Пані Гриник каже, якщо раніше на свята до Львова їхало більше українців (70−75%), то тепер переважають іноземці. «Закордонних гостей тепер удвічі більше, ніж наших, — веде далі Галина Гриник. — Значно побільшало чехів. Традиційно їдуть поляки, білоруси, німці, латвійці, литовці, італійці, турки, американці, англійці, канадійці… Почастішали візити одеситів. Є також гості з Харкова, Дніпра «.

«Магнітом» для туристів стане традиційний фестиваль Дня Незалежності — «Етновир». Його гасло символічне — «Весь світ — до Львова!». «Буде багато нових місць з культурними заходами, — розповіла пані Гриник. — На Левандівці - міжнародний фестиваль на честь Параджанова, цього року відбудеться вчетверте. У Палаці культури імені Хоткевича — музичний вечір. Буде парад культурних колективів, показ мод, виступ хору „Гомін“… А 23 серпня відбудеться офіційне відкриття меморіалу Небесної сотні».

Схожі новини