Передплата 2024 «Добра кухня»

Супрун публічно присоромила Разумкова за незнання етапів медреформи

  • 20.08.2019, 13:42
  • 547

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрунпублічно присоромила лідера партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова. Вона викрила його в незнанні етапів медичної реформи і маніпулюванні фактами про неї

Своє жорстке звернення до політика Супрун опублікувала на особистій сторінці у Facebook і супроводила його детальним коментарем про розпочаті нею зміни в сфері охорони здоров'я.

«Посада голови у Верховній Раді України є дуже відповідальною і вимагає здатності добре орієнтуватися у всіх сферах життя нашої країни. Зокрема зважувати кожне слово, яке використовуєш, особливо публічно. Дмитро Разумков, який вже найближчим часом швидше за все займе цю посаду, в одному зі своїх останніх інтерв'ю НВ сказав: «Я був у лікарнях у Василькові, де живу, і це, очевидно, не те, чого хочуть люди, я не бачу помітних результатів цієї реформи», — процитувала вона Разумкова.

«Стан лікарень у Василькові — це не наслідок змін, які ми здійснюємо, а причина, чому ми почали ці зміни. Така оцінка ситуації в лікарнях багато говорить про обізнаність спікера про те, які є етапи трансформації системи охорони здоров'я, і на яких рівнях вона вже почалася, а де ще ні. Природно було б припустити, що коли медичний напрямок є в пріоритеті, то політик виділив час для того, щоб дослідити це питання більш ґрунтовно. Оскільки навчальний процес в Трускавці не містив медичного блоку (хоча ми і пропонували його туди включити), вкотре нагадаю базові речі про поетапність змін. Для майбутнього спікера розуміти специфіку таких змін вкрай важливо», — підколола Супрун лідера президентської партії, перерахувавши після цього все, що дав можливість реалізувати перший етап медреформи.