Передплата 2024 «Добра кухня»

Тіло шукали 12 днів: у Харкові підліток жорстоко вбив дівчину

  • 20.08.2019, 10:53
  • 1 137

Виявилося, що бабуся, яка живе поруч, чула, як вбивали дівчину

У Харкові мама дівчини, яку по-звірячому вбив підліток, побоюється, що злочинець може уникнути покарання, повідомляє УНІАН

Днями джерела «Город Х» у правоохоронних органах повідомили, що до поліції з'явився 16-річний хлопець. Прийшов з повинною — зізнався у вбивстві.

Пізніше з'ясувалося, хлопця звати Данило Рєдін — він навчається в харківському технікумі молочної промисловості, а його жертва — 26-річна Яна Шевченко, яка зникла в кінці червня в районі Холодної гори й потім числилася в розшуку.

Кілька днів Яну шукали рідня, знайомі, волонтери та поліція. Знайшли дівчину вбитою. Труп був у страшному стані — тіло порізане ножем, обличчя понівечене.

«На упізнанні я її не впізнала. Це було чорне місиво без обличчя, з пробитою головою. Ми не вірили, що це вона. Одяг її, ніжки, ручки її. Але тільки з тату кішечки на нозі зрозуміли, що це вона… Він хвалився своїм друзям неповнолітнім: „Я її б'ю, б'ю, морда, як кисіль вже, а вона кричить… Довелося дорізати ножем“. А бив він її бабусиною качалкою для тіста», — журиться мати дівчини, Жанна Шевченко.

Жінка каже: спочатку тіло її доньки закопали у дворі приватного будинку, де вбивця живе з батьками. Через кілька днів мертву дівчину відкопали й перенесли в посадку на Холодній горі, де її й знайшли через деякий час.

«Його родичі, знаючи з першої хвилини вбивства, що весь район шукає Яночку, закопану у них під будинком, спокійно жерли й спали 10 днів. Вони її закопували два рази, а ми вже ховали… На 12-й день», — каже Жанна.

Коли в історії стала розбиратися поліція — опитали сусідів Рєдіна. Виявилося, що бабуся, яка живе поруч, чула, як вбивали дівчину.

«Бабуся-сусідка чула страшні крики, але побоялася виходити. Каже, потім як кошеня пищав вже… А це моя донечка вмирала від звірячого болю», — плаче мати загиблої.

Жінка каже: коли тіло Яни знайшли, в Холодногірському відділенні поліції їй намагалися пояснити, що головний підозрюваний — бомж, який вбив дівчину через «раптово виниклу неприязнь». Вже пізніше, після того як справжній вбивця зізнався у скоєному, його взяли під варту. Однак подейкують, що батьки Данила Рєдіна не сидять, склавши руки — продали автомобіль й намагаються домовлятися з правоохоронцями

Схожі новини