Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Український політв'язень Карпюк зник із тюрми в Росії

  • 20.08.2019, 10:14
  • 495

Незаконно засуджений у РФ до 22,5 років ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями українець Микола Карпюк зник із російської в'язниці "Володимирський централ"

Про це повідомив адвокат Карпюка Олексій Барановський, пославшися на дані з місця ув'язнення, інформує Еспресо. TV

Так, 29 липня Карпюку не видали посилку від Барановського — нібито через забагату вагу. Адвокат зменшив вагу посилки з 27 кг до 19 кг, але 19 серпня вона знову повернулася з поясненням, що «адресат вибув».

На думку адвоката, Карпюк міг «вибути» з в'язниці тієї ж причини, що і політв'язень Володимир Балух, якого 16 серпня вивезли з колонії міста Торжок Тверської області. Адвокат припустив, що найближчим часом з Росії до України можуть повернутися деякі політв'язні.

«Можна було б подумати, що Балуха просто переводять в іншу колонію, але справа в тому, що наприкінці минулого тижня з Володимирського централу зник мій підзахисний Микола Карпюк. Посилка, відправлена ​​йому минулого тижня, повернулася мені назад із позначкою „адресат відсутній“, а це означає що їх обох забрали з „насиджених місць“ приблизно в один час, і це викликає стриманий оптимізм», — розповів Барановський.

Миколу Карпюка затримали в березні 2014 року під час в'їзду до Росії та звинуватили у злочинах проти федеральних військ під час першої чеченської війни. У травні 2016 року його засудили до 22,5 років ув'язнення. Російська правозахисна організація «Меморіал» визнала Карпюка разом зі Станіславом Клихом політв'язнями.

Схожі новини