Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна та Ізраїль вирішили проблемне питання перетину кордону

  • 19.08.2019, 19:45
  • 583

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу обговорили питання спільних поїздок громадян

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС, передає Gazeta.ua

Вдалося вирішити проблему перетину кордону між Україною та Ізраїлем, повідомили у відомстві.

За статистикою Державної прикордонної служби 4,5 тис. громадян України отримали відмову про перетин кордону в 2017 році, 3,5 тис. українців не пропустили у 2018 році, а зараз, за півроку відвідати Ізраїль не змогли 2,5 тис.

Водночас за минулий рік в Україну не змогли потрапити 220 осіб, у цьому — 716 громадянам Ізраїлю відмовили у в'їзді, але з 24 липня жодної відмови з української сторони не було.

«На сьогодні нам вдалося забезпечити належне ставлення до українських та ізраїльських громадян під час проходження прикордонного та митного контролів, зменшити час очікування зворотних рейсів, у разі відмови перетину кордону надавати громадянам офіційний документ із причиною відмови», — сказав Аваков.

Прем'єр Ізраїлю зауважив, що тісна двостороння співпраця між МВС України та Ізраїлю дала змогу врегулювати проблеми відмов під час перетину кордону.

Крім того, силові відомства активно співпрацюють у питаннях гарантування безпеки туристів обох країн, протидії незаконному найму та працевлаштуванню громадян.

Схожі новини